Ingatlan magazin

Padlás hőszigetelése: segít az OSB lap?

Az OSB a hőszigetelést nem javítja, viszont elég jelentős a páraellenállása. Javaslom, hogy először is duplázza meg a hőszigetelés vastagságát. A szigetelést a megemelt gerendák közé helyezheti el. A járófelület kialakítására inkább deszkaborítást ajánlanék.

Tagged , , ,

About Kruchina Sándor

1984-ben diplomáztam a Veszprémi Vegyipari Egyetemen, mint vegyészmérnök. Hat évig a Szilikátipari Központi Kutató és Tervező Intézetben dolgoztam, ahol hőszigetelőanyagok vizsgálata, fejlesztése volt a feladatom. Ez idő alatt épületszigetelő szakmérnöki képzésen bővítettem ismereteimet. 1992-től az Austrotherm Kft-nél dolgozok, először mint területi képviselő, majd 2004-től marketing vezetőként.

View all posts by Kruchina Sándor →

Related Posts

One thought on “Padlás hőszigetelése: segít az OSB lap?

 1. Nagy Zoltán

  Tisztelt Kruchina Úr!

  Padlásunkon a gerendák közé elhelyezett üveggyapot alatt nincs páraelzáró fólia. Most terveztünk rá elhelyezni 3 cm-es lépésálló hungarocell szigetelést + OSB lapot. Milyen hatása lenne ennek a lépésnek illetve a páraelzáró fólia hiányának?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel:

  Nagy Zoltán

  Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket