Ingatlan magazin

Lehet-e gipszkartont szerelni salétromos, hulló vakolatú falra?

Lehetséges, hogy a falszárító készülék rövidtávon megoldást jelent a problémára, de hosszútávon nem járható út. Véleményem szerint a vizesedés csak átmenetileg szűnhetett meg. Ezért mindenekelőtt a probléma (vizesedés) elhárítására gondoljanak, tegyenek ellene. Az Önök esetében azt tudom javasolni, hogy nézessék meg egy szakértővel a hiba forrását.

Ha már száraz a fal, azt vaporex vagy renovex nevezetű légpórusképző adalékanyagokkal lehet vakolni. Ezek engedik szellőzni a falat, viszont diszperziós festékkel nem szabad lefesteni. Gipszkarton falat ugyan fel lehet építeni a hibás felületre, de gondoljon bele, hogy ott dohos, gombás, egészségre káros anyagok vannak. Így a családjának okozhat vele légúti és egyéb egészségügyi problémát.

Az acéllemezes szigetelést javaslom Önöknek. Az acéllemezes szigetelési eljárást téglafalaknál, laza szerkezetű vályog és vert falaknál alkalmazhatjuk. Az acéllemezes eljárás a fal vízszintes síkjában, falkeresztmetszetnek megfelelően, a hullámosított lemezek egymásra fedésével (1cm-1,5cm) besajtolással történik. A kivitelezés során elzárjuk a talajból származó és a fal keresztmetszetébe átszivárgó nedvesség útját a padlószint alatti magasságban. Az így létrehozott szigetelő réteg feletti fal a nedvesség utánpótlásának hiányában természetes úton kiszárad.

Előfordulhat, hogy egy-két esetben a nem megfelelő fuga (megszakad a fuga folytonossága, vagy nincs) akadályozza az acéllemezes eljárást. Ebben az esetben ezen szakaszokat egyéb szigetelési eljárások alkalmazásával lehet leszigetelni.

Öreg épületeknél, ahol más technológia nem jöhet szóba (fúrás, fűrészelés, vágás), ez a technológia biztonsággal alkalmazható. (Forrás: http://www.felujitlak.hu/szakipar?tipus=hoszigeteles – a lap alján olvashat bővebben a víz elleni szigetelésről.)

Tagged , , , ,

About Vida Ferenc

Vállalkozásunk 15 éve van jelen az építőipar területén, fő tevékenységünk a családi házak építése és a lakásfelújítás. Cégünk minden építőipari területen saját kvalifikált szakembergárdával rendelkezik, ezért nincs szüksége alvállalkozók bevonására, így a teljes felelősséget mi tudjuk vállalni munkáink után!

View all posts by Vida Ferenc →

Related Posts

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket