Ingatlan magazin

Építkezünk, és szeretnénk két dolgon változtatni a tervrajzhoz képest. Kell új építési engedély?

Mindenképp azt javaslom, hogy a kérdéseikkel forduljanak a ház eredeti tervezőjéhez, aki pontosan ismeri a körülményeket, és a módosításokat neki kell megterveznie.

Általános esetben a teraszépítés miatt nem kell módosítani az engedélyt, de oda kell figyelni, hogy az előírt mértékű zöldfelület megmaradjon a telken. Az ablakvágás már engedélyköteles. Könnyen lehet, hogy az eredeti terven azért nincs ablak, mert valamilyen körülmény miatt nem lehet elhelyezni az adott homlokzaton.

Tagged , , ,

About Molnár Henriette

1992-ben diplomáztam a BME Építészmérnöki karán. 2003-ban Sopronban környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szereztem. Vidékfejlesztéssel, a természetes és épített környezet kapcsolatával kezdtem foglalkozni. Ez elsősorban környezettudatos területfejlesztési és értékmegőrző feladatokat jelent. Szabadfoglalkozású építészként főleg értékvédelmi, műemléki és épületfelújítási feladatokon dolgozom, tervezési és megvalósítási szakaszban egyaránt.

View all posts by Molnár Henriette →

Related Posts

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket