Ingatlan magazin

Előtetőt építenék a házamhoz. Mit kell a bejelentéshez csatolni?

A bejelentés mellé a tulajdonjogot igazoló iratokat és építész (nagyobb fesztáv esetén statikus) tervet kell mellékelni. A kérdéséből az derül ki, hogy az előkertben építkezne, mindenképp konzultáljon építésszel, előkertben ugyanis csak meglehetősen szigorú feltételekkel lehet építkezni. A helyszíni szemlén könnyen kiderülhet, hogy a tervezett nagyméretű előtető megvalósítását a jogszabályok nem engedik meg.

Tagged , ,

About Molnár Henriette

1992-ben diplomáztam a BME Építészmérnöki karán. 2003-ban Sopronban környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szereztem. Vidékfejlesztéssel, a természetes és épített környezet kapcsolatával kezdtem foglalkozni. Ez elsősorban környezettudatos területfejlesztési és értékmegőrző feladatokat jelent. Szabadfoglalkozású építészként főleg értékvédelmi, műemléki és épületfelújítási feladatokon dolgozom, tervezési és megvalósítási szakaszban egyaránt.

View all posts by Molnár Henriette →

Related Posts

2 thoughts on “Előtetőt építenék a házamhoz. Mit kell a bejelentéshez csatolni?

 1. Kakadu

  Nesze semmi fogd meg jól…
  Ennél a válasznál már csak az lett volna pontosabb, hogy a megfelelő hatóságnál a megfelelő engedélyeket kell beszerezni.. semmi másra nincs szükség.

  Köszönjük a választ Emese.

  Reply
  • sanyi

   Üdv!
   Szerintem az említett építmény a tervezett funkciója miatt nem nevezhető előtetőnek (ld. gépkocsitároló), tehát nem sorolható be az ÖTM rendelet hivatkozott részébe!
   Egyébként a bejelentés tartalmi elemeit a 193/2009. számú Kr. tartalmazza, a tervdokumentáció tartalmáról az ÖTM rendelet szabályoz, de ennek otthon kell meglennie, a bejelentés mellé még egy Kr.-ben szabályozott tartalmú tervezői nyilatkozat kell!

   Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket