További dossziék »

Előtetőt építenék a házamhoz. Mit kell a bejelentéshez csatolni?

Molnár Henriette | 2011. július 18. 20:55 | Módosítva: 2011. július 18. 21:01 | 2 hozzászólás
Címkék: előtető, építési engedély, Molnár Henriette | magazin összes címke »
Kérdés

A 37/2007 es Ötm rendelet áttanulmányozása után arra a következtetésre jutottam, hogy a házam elé építendő előtető vagy terasz építése bejelentési kötelezettséggel megtehető. Húsz négyzetméternél nagyobb lenne, a terepszint magassága nem változna, tulajdonképpen egy fedett kiülő és egy gépkocsitároló keletkezne. Kérdésem, milyen mellékleteket kell csatolnom a bejelentéshez, az építési hatóság felé?

Válasz

A bejelentés mellé a tulajdonjogot igazoló iratokat és építész (nagyobb fesztáv esetén statikus) tervet kell mellékelni. A kérdéséből az derül ki, hogy az előkertben építkezne, mindenképp konzultáljon építésszel, előkertben ugyanis csak meglehetősen szigorú feltételekkel lehet építkezni. A helyszíni szemlén könnyen kiderülhet, hogy a tervezett nagyméretű előtető megvalósítását a jogszabályok nem engedik meg.

A cikk hasznos volt? Választ kapott a kérdéseire?
A témához kapcsolódó cikkek
Legfrissebb olvasói hozzászólások (2)
 1. Nesze semmi fogd meg jól…
  Ennél a válasznál már csak az lett volna pontosabb, hogy a megfelelő hatóságnál a megfelelő engedélyeket kell beszerezni.. semmi másra nincs szükség.

  Köszönjük a választ Emese.

  • Üdv!
   Szerintem az említett építmény a tervezett funkciója miatt nem nevezhető előtetőnek (ld. gépkocsitároló), tehát nem sorolható be az ÖTM rendelet hivatkozott részébe!
   Egyébként a bejelentés tartalmi elemeit a 193/2009. számú Kr. tartalmazza, a tervdokumentáció tartalmáról az ÖTM rendelet szabályoz, de ennek otthon kell meglennie, a bejelentés mellé még egy Kr.-ben szabályozott tartalmú tervezői nyilatkozat kell!

Hozzászólás

500

Moderálási elvek