Ingatlan magazin

A szomszéd kéménye az udvarunkba füstöl. Mit tehetünk?

Azt javaslom, hívják ki a helyileg illetékes kéményseprőket, vagy gépészmérnököt a szomszéd kéményének felülvizsgálatára.

A kémények magasságának meghatározásakor a tüzelőberendezéshez előírt minimális magasságon túl figyelembe kell venni a környezeti adottságokat is (széljárás, környező épületek, stb.).

Tagged , , , ,

About Molnár Henriette

1992-ben diplomáztam a BME Építészmérnöki karán. 2003-ban Sopronban környezetvédelmi szakmérnöki diplomát szereztem. Vidékfejlesztéssel, a természetes és épített környezet kapcsolatával kezdtem foglalkozni. Ez elsősorban környezettudatos területfejlesztési és értékmegőrző feladatokat jelent. Szabadfoglalkozású építészként főleg értékvédelmi, műemléki és épületfelújítási feladatokon dolgozom, tervezési és megvalósítási szakaszban egyaránt.

View all posts by Molnár Henriette →

Related Posts

2 thoughts on “A szomszéd kéménye az udvarunkba füstöl. Mit tehetünk?

 1. Batan

  Eloszor azonban azt kene tisztazni, es a valaszban ennek szerepelni kellett volna, hogy melyik haz epult elobb. Nagy valoszinuseggel a szomszed kisebb haz a kisebb kemennyel. Marpedig kemenymagasitasra senki sem kotelezheto sajat koltsegen, csak azert, mert valakit zavar a fustje. Ha a szomszed minden szabalyt betart, a kerdezo a sajat koltsegen megmagasithatja a szomszedja kemenyet!
  Nem ertem, hogy ez miert nem szerepel a fenti valaszban…

  Reply
 2. Kis Anikó

  Érdekes javaslat, de a szomszéd nem valószínű, hogy beengedi a kéményseprőt illetve gépészmérnököt a telkére. Mi a további teendő, ha a kéményseprő megállapítja, hogy igen, a füst épp a mi ablakunkba száll? Mert nálunk is hasonló a helyzet, nem lehet szellőztetni télen, mert gyakran dől be a füst a szomszédtól.

  Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket