Ingatlan magazin

2005-ben épült könnyűszerkezetes házunkban a járólap több helyen megrepedt. Mi lehet az oka?

Semmiképp nem gondolok a faváz hibájára. Ez inkább az aljzat vagy az alapozás hibájára utal, megmozdulhatott a hordozó felület. A lemezalapoknál és aljzatoknál figyelembe kell venni, hogy akármilyen erős tömörítés történt, az idővel egy-két mm-t süllyed, tálasodik. Ezért a lemezalapnak önhordónak kel lenni, így kell kivitelezni. Ennél a hibánál előfordul, hogy a mennyezet alatt repedések jelentkeznek, amik nem párhuzamosak a mennyezettel. Korrekt véleményt, helyszíni szemle alapján, a repedt csempék felbontásával lehet adni.

Tagged , , ,

About Kárpáti József

11 éve foglalkozom készházak értékesítésével, 5 évig voltam az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozat (MAKÉSZ) elnöke. Tevékenységem alatt dolgoztuk ki és adtuk és adjuk ki a MAKÉSZ védjegyet, a Készház Magazint, és minden évben megrendezzük a Készház Vásárt. A tagozatban küzdünk az egyenlő feltételekkel működő piac megteremtéséért, tagjaink érdekérvényesítéséért, jogszabály-módosításokat kezdeményezünk, illetve meglévő jogszabályok betartatásáért „harcolunk”. A hozzám intézett kérdéseket műszaki bizottságunk tagjainak bevonásával fogom a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni!

View all posts by Kárpáti József →

Related Posts

One thought on “2005-ben épült könnyűszerkezetes házunkban a járólap több helyen megrepedt. Mi lehet az oka?

  1. Lacika

    A kedves “mester” emberek, tisztelet a kivételnek, összetákolják csak a házat és bezsebelik a hatalmas összegeket!!! Nem vagyok szakmabeli, de úgy tudom, ideális körülmények között a beton száradási ideje 21 nap!!! Melyik mester vár ennyit???

    Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket