Ingatlan magazin

Nem tudom fizetni a személyi kölcsönömet. Mire számíthatok?

A személyi hitel felmondásának elsődleges következménye, hogy bekerül a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), ismertebb szavakkal felkerül a BAR listára. A további hitelhez jutási lehetőségeit teljes egészében korlátozza a rendszer mindaddig, amíg a közben folyamatosan és jelentősen emelkedő tartozást ki nem fizeti, illetve az aktuális törvényi szabályozás szerinti további ideig. Sokan gondolták már, hogy mivel nincs a személyi hitelüknek fedezete, és a nevükön ingatlan vagy autó, különösebb hátrány nélkül “megússzák” a további törlesztés elmaradását. Ez ritkán történik így.

Tapasztalatom szerint a hitelezők csomagokban értékesítik felmondott hiteleiket arra szakosodott szervezeteknek, amelyek közül többen rendkívül hatékony eszközöket alkalmaznak a vásárolt követelések megtérülésére. Jelentős eredményeik vannak bíróságon kívül is.

Tevékenységem során több olyan esettel találkoztam, ahol a szülők fizették ki velük élő gyermekük tartozását, mert azzal nem csak a gyermek, hanem maguk is megszabadultak a várható, vagy rosszabb esetben az elszenvedett következményektől, tortúrától.

Arra a kérdésére, hogy mit tegyen, nem tudok válaszolni, mert nem ismerem lehetőségeit.

Személyi hitelre nem vonatkoznak a lakáshitelek fizetési könnyítési lehetőségei, de a hitelező és adós egyedi megállapodási lehetőségét érdemes lehet megpróbálni.

Az adós egyedül kevésbé tudja lehetőségeit, illetve azokat kihasználni, mint szakértő közreműködésével.

Tagged , , ,

About Kézdi Zsolt

1988-tól tevékenykedem pénzintézeti területen, 1991-től vállalkozóként. 1993-ban alapítottam, és vezetem a jelenleg is működő RISK kft-t, amely lakossági és céges pénzügyi tanácsadói, hitel-, és biztosításközvetítői szolgáltatásokat végez. 2005-ben alapítója voltam, és azóta elnöke vagyok a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületnek, amelynek célja a felelős hitelkihelyezés és felvétel segítése. Közhasznú feladatunknak tekintjük a tevékenység szakmai színvonalának és a fogyasztói tájékoztatás javítását.

View all posts by Kézdi Zsolt →

Related Posts

One thought on “Nem tudom fizetni a személyi kölcsönömet. Mire számíthatok?

  1. Fekete László

    “Arra a kérdésére, hogy mit tegyen, nem tudok válaszolni, mert nem ismerem lehetőségeit…..Az adós egyedül kevésbé tudja lehetőségeit, illetve azokat kihasználni, mint szakértő közreműködésével.”
    No comment.

    Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket