További dossziék »

Nem tudom fizetni a személyi kölcsönömet. Mire számíthatok?

Kézdi Zsolt | 2011. június 27. 12:23 | Módosítva: 2011. június 27. 12:23 | 1 hozzászólás
Címkék: hitel, Kézdi Zsolt, KHR-lista, személyi kölcsön | magazin összes címke »
Kérdés

Személyi kölcsönömet nem tudom fizetni. A szüleimmel lakom. Ha felmondják, mik a következményei? Nincs semmi a nevemen. Mit tehetnek? Mit tegyek én?

Válasz

A személyi hitel felmondásának elsődleges következménye, hogy bekerül a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), ismertebb szavakkal felkerül a BAR listára. A további hitelhez jutási lehetőségeit teljes egészében korlátozza a rendszer mindaddig, amíg a közben folyamatosan és jelentősen emelkedő tartozást ki nem fizeti, illetve az aktuális törvényi szabályozás szerinti további ideig. Sokan gondolták már, hogy mivel nincs a személyi hitelüknek fedezete, és a nevükön ingatlan vagy autó, különösebb hátrány nélkül “megússzák” a további törlesztés elmaradását. Ez ritkán történik így.

Tapasztalatom szerint a hitelezők csomagokban értékesítik felmondott hiteleiket arra szakosodott szervezeteknek, amelyek közül többen rendkívül hatékony eszközöket alkalmaznak a vásárolt követelések megtérülésére. Jelentős eredményeik vannak bíróságon kívül is.

Tevékenységem során több olyan esettel találkoztam, ahol a szülők fizették ki velük élő gyermekük tartozását, mert azzal nem csak a gyermek, hanem maguk is megszabadultak a várható, vagy rosszabb esetben az elszenvedett következményektől, tortúrától.

Arra a kérdésére, hogy mit tegyen, nem tudok válaszolni, mert nem ismerem lehetőségeit.

Személyi hitelre nem vonatkoznak a lakáshitelek fizetési könnyítési lehetőségei, de a hitelező és adós egyedi megállapodási lehetőségét érdemes lehet megpróbálni.

Az adós egyedül kevésbé tudja lehetőségeit, illetve azokat kihasználni, mint szakértő közreműködésével.

A cikk hasznos volt? Választ kapott a kérdéseire?
A témához kapcsolódó cikkek
Legfrissebb olvasói hozzászólások (1)
  1. “Arra a kérdésére, hogy mit tegyen, nem tudok válaszolni, mert nem ismerem lehetőségeit…..Az adós egyedül kevésbé tudja lehetőségeit, illetve azokat kihasználni, mint szakértő közreműködésével.”
    No comment.

Hozzászólás

500

Moderálási elvek