Ingatlan magazin

Mi a megoldás arra, hogy a férjem ne tudjon kirakni a lakásunkból?

A megnyugtató megoldás valószínűleg az lehet, hogy az egyes személyek részéről érkező ráfordítások arányában határozzák meg a tulajdoni hányadokat az újonnan felépítendő ingatlanban, ill. ezt lehet még haszonélvezeti jog(ok) alapításával is biztosítani, vagy kombinálni. Ez természetesen nem zárja ki a jogvitákat egy esetleges vita vagy válás esetén, de legalább vagyoni szempontból biztosítja az Ön – ill. minden más tulajdonos számára is – az érdekeik védelmét. A szerződéskötéshez, ill. a tulajdonjog bejegyzéséhez az ügyvédi közreműködés egyébként is szükséges, de a felvetett kérdés okán abszolút indokolt a megfelelő jogi képviselő kiválasztása és igénybe vétele.

Tagged , , ,

About dr. Nagy Zoltán, dr. Lados Melinda Szibilla

A Dr. Nagy és Társa Ügyvédi Irodát – az 1995. óta egyéni ügyvédként dolgozó - dr. Nagy Zoltán ügyvéd 2003. január 1-én alapította. Az irodához tagként 2009-ben csatlakozott dr. Lados Melinda Szibilla ügyvédnő, az Iroda ezzel elnyerte jelenlegi nevét és formáját. Az iroda polgári, gazdasági, társasági és ingatlanjoggal egyaránt foglalkozik.

View all posts by dr. Nagy Zoltán, dr. Lados Melinda Szibilla →

Related Posts

4 thoughts on “Mi a megoldás arra, hogy a férjem ne tudjon kirakni a lakásunkból?

  1. jónévez

    A megoldás: ha valaki így kezd bele, az ne kezdjen bele. A házasságba se, nemhogy közös házba…
    Számomra ebből a kérdésből amúgy pont a lényege jön le, az igazi kérdése az: “hogyan tudnám a gyerekekre és az anyámra hivatkozva kitúrni a férjem, miután felépítette a házat?”

    Reply

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket