Ingatlan magazin

A férjem telkére épített házunk a férjem nevén van. Mennyi jár nekem válás esetén?

A felére nem. A telek az Ön férjének külön tulajdoni illetőségébe tartozik, míg a felépítmény, azaz a lakóház, ha 1993-at követően építették, 1/2 arányban illeti Önt meg. Érdemes egy értékbecslést készíttetni. A ráépítés arányában értékmeghatározás útján lehet követelni egy esetleges vagyonközösség megszüntetése esetén a tulajdoni hányadának megfelelő ellenérték megfizetését.

Tagged , ,

About dr. Izsák Orsolya

1998-óta jogi munkát látok el. Jogi előadóként közigazgatási tapasztalatot szereztem a Magyar Energia Hivatalban, majd a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti titkárságán parlamenti titkárként. 2004-től önálló ügyvédként dolgozom, saját ügyvédi irodát nyitottam. Munkám során, elsősorban a polgári jog szűkebb területén az ingatlanjogban látok el képviseletet. A peres - bíróság előtti - eljárásban érvényesítem ügyfeleim igényét, de rendkívül jelentős szerepet fordítok arra, hogy a komplex probléma peren kívül megnyugtatóan záródjon le. (Kérjük, adózással és illetékekkel kapcsolatos kérdéseiket másik szakértőnek tegyék fel!)

View all posts by dr. Izsák Orsolya →

Related Posts

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket