További dossziék »

Miért jó választás egy kerek étkezőasztal? Tippek és képek

Néder Melinda | 2010. október 27. 15:34 | Módosítva: 2010. november 2. 9:42 | 0 hozzászólás
Címkék: ebédlő, étkezőasztal, lakberendezés | magazin összes címke »

Amikor társaság van nálunk, akkor egy ebéd vagy vacsora után gyakran ott ragadunk az étkezőasztalnál. Az egyik oka ennek az, hogy általában az étkező szokott lenni a lakás központi, középső része, így innen mindent látni, hallani. A másik oka, hogy az asztalt körül ülve sokkal közvetlenebbül lehet beszélgetni, mint mondjuk egy kanapén, egymás mellett nyomorogva.

Nagyobb lakásokban, ahol a hely engedi, szoktam javasolni, hogy kerek étkezőasztalt vásároljanak. Kicsit több helyet foglal, mint egy hagyományos téglalap alakú, de nagy előnye, hogy mindenki láthatja egymást étkezés vagy beszélgetés közben és ez nagyban fokozza a hangulatot és a kényelmet. Míg egy 6 személyes sima asztalnak, ami 160×80 cm-es, a kényelmes használathoz kb. 320×240 cm a helyigénye, addig egy kerek 6 személyesnek, ami 150 cm átmérőjű, kb. 310×310 cm. Persze a helyigény sok mindentől függ, de ennyivel minimum érdemes számolni. Kerek asztalt találhatunk 4 személyesben is, azok kb 90-110 cm átmérőjűek, illetve létezik sokféle kinyitható változat is, amik szükség esetén ovális alakúra bővíthetők.

[popup id=553]

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem esküvőkön is javasolt a kerek asztal használata, persze nagyobb méretben, hiszen nem mindig nagy élvezet egy hosszú asztalnál egész este a mellettünk és a szemben ülő 2-2 emberrel beszélgetni. Egy 10 személyes kerek asztalnál mindenki tud mindenkivel kellemesen csevegni úgy, hogy közben látják, hallják egymást.)

blog.otherside.hu

A cikk hasznos volt? Választ kapott a kérdéseire?
A témához kapcsolódó cikkek

Hozzászólás

500

Moderálási elvek