Ingatlan magazin

Folyamatosan permetezem a meggyet és a szilvát, mégis megjelent a cseresznyelény és a szilvadarázs. Mit tehetek?

Nem csak a szerek típusa számít, hanem a kezelés ideje is, melyet a legyek megjelenésétől (sárgalap!), tehát kb. akácvirágzástól kell rendszeresen – a szerek hatástartamától függő időközönként, általában 1-2 hetenként – végezni addig, amíg a várható éréstől visszaszámolva elegendő idő marad az élelmezésegészségügyi-várakozási időre. Fontos a permetezőgép is. Ez legyen olyan, mellyel a fa minden részére egyenletesen ki tudja juttatni a szert, tehát magas fánál inkább motoros gépet ajánlok. Az Actara és a Mospilan egyébként hatásos és engedélyezett szerek cseresznyelégy ellen.

Tagged , ,

About Zsilinszky Pál

Dísznövénytermesztés szakon végeztem a Kertészeti Egyetemen. Egy évig a Főkert faiskolájában dolgoztam majd 7 évig az MTA ÖBKI botanikuskertjében Vácrátóton. Jelenleg kertépítéssel és fenntartással foglalkozom elsősorban családi házaknál, emellett szabadföldi dísznövényeket is termesztek. 15 éve foglalkozom internetes szaktanácsadással.

View all posts by Zsilinszky Pál →

Related Posts

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket