Ingatlan magazin

Milyen egy modern fürdőszoba? Meg fog lepődni, mennyit változtak (képekkel)

A szaniterek mellett a fürdőszobák klasszikus bútorozása is átalakult: bekerültek más helyiségek bútorai, székek, heverők, könyvespolcok, képek a falon, tapéták, kandalló. Az egyszerű vizes helyiség szoba jellegű eleganciát kap és a tervezők ezzel a korábbinál sokkal szervesebb egységbe próbálják olvasztani a modern lakások többi lakóterével. Természetesen mindez nem érinti az alapfunkciót: a fürdő továbbra is a test és a lélek kényeztetésének színtere marad.

De mitől lesz luxus érzetünk?

A felhasznált anyagok nagyon sokat jelentenek. A korábban megszokottá vált mennyezetig felcsempézett falakat ma már egyáltalán nem javasoljuk, általában elég csak ott hidegburkolatot használni, ahol ténylegesen víz érheti a falat. Gyakran kerülnek kombinálásra olyan anyagok, mint a fa, a vízálló műgyanta alapú falfestékek, illetve az ugyancsak vízálló tapéták, melyek melegségükkel, otthonosságukkal tovább fokozzák a “szoba hangulatot”.

A hagyományos szögletes kádak helyett sokan részesítik előnyben az aszimmetrikus és sarok kádakat. Ezekhez sokféle kényeztető kiegészítők vannak, amik már egyáltalán nem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. Viszont igazán szemet gyönyörködtetőek a szabadon álló kádak, melyek akár teljesen körbe járhatóak és formájukkal fantasztikus eleganciát árasztanak.

A fürdőszoba előtérbe kerülésével megjelentek az olyan helyiség összenyitások, amikor a hálószobával, vagy akár a nappalival egy légtérbe kerülnek a mosdók, kádak. Szép megoldás ilyenkor a padlóba süllyesztett kád.

A tusolókban megjelentek az esőztetők, melyek nagyméretű zuhanyrózsáit a falra szerelhetjük, vagy akár a mennyezetbe is beépíthetők.

[popup id=505]

Az ablakos, világos és tágas fürdőszobában különleges hangulatot varázsolhat egy-egy oda való szobanövény, melyek frissességet, életet lehelnek a helyiségbe. Igazi luxus, ha megtehetjük, hogy padlótól mennyezetig tartó üvegfelületen keresztül gyönyörködhetünk a külvilágban.

Sorolhatnám még tovább, mi az ami a luxust adja, de ezt nagy részben mindenkinek a saját ízlése, igénye határozza meg, hiszen például sokaknak az jelenti a csúcs érzést, hogy kikapcsolódásként a kádban ülve tévézhet ellazulva, vagy vannak akik inkább kettesben romantikázni szeretnek és ehhez nagyszerű háttérnek egy kandallót tudnak elképzelni a fürdőszobában. Ami szerintem fontos, hogy nem szabad olyan túlzásokba esni, amikor a luxusból már giccs lesz, vagy nem jó csupa felesleges, később soha nem használt dolgokkal teletömni fürdőszobánkat.

blog.otherside.hu

Tagged , ,

Related Posts

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket