Ingatlan magazin

Házak a föld alatt: 4 érdekes példa a világból

Íme néhány innovatív és zöld otthon a világból:

1. Zöldtetős megoldás

Az első ház inkább csak egy zöldtetős megoldásnak tűnik, s a lengyel KWK Promes tervezőinek munkája. Lényege, hogy a zöld fű és a talaj segít a ház belső hőmérsékletének szabályozásában.

2. Ház a svájci hegyoldalban

A következő házat egy holland építész cég, a SeaRCH és Christian Müller építész tervezte. Az egyedülálló építmény egy svájci faluban található. A szobák a képen is látható belső udvarra nyílnak, így mindegyikük elegendő természetes fényhez jut.

3. Egy környezetbarát ház

Ez a ház már tényleg olyan, mintha hobbitok építették volna, pedig a walesi Simon Dale volt az építője, aki a fényképek tanúsága szerint is ember. Teljes mértékben termsézetes anyagokat használtak fel, többek között szalmabálát a szigeteléshez, követ és sarat az alaphoz. Ugyanakkor az újabb technológia is megtalálható az épületben, hiszen napelemek termelik az áramot, komposztálós a vécé, s a tetőről összegyűjtik a vizet a kert locsolásához.

4. Föld alatti lakópark

Svájcban egy egész közösség él egy mesterséges tó körül 9 lakásban, melyek tetejét szintén föld, fű és növény borítja. A tervező a Vetsch Architektur volt. Még a lakásokban lévő fürdőszobák is természetes fényt kapnak a tetőalakokon keresztül.

Tagged

Related Posts

One thought on “Házak a föld alatt: 4 érdekes példa a világból

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kövess bennünket