Ingatlan magazin

Tag Archives

A szél- és a napenergiát hasznosítanám a tanyámon. Milyen megoldást javasol?

Régi típusú tanyánkat szeretném felújítani alternatív energia megoldással. Nézeteim szerint három megoldás közül választanék, amelyek közül szélenergiát, illetve napenergiát hasznosító eszközöket vetnék be. pl. OM Napház, vagy Solar cserép, vagy szélkerék kivitelezése. Ön mit javasol?

Read More

Valóban megtérül pár év alatt egy szélkerék telepítése?

A szélkerékről olvasható cikk nagyon felkeltette az érdeklődésemet. A véleményét kérném, igaz-e, hogy egy jól elhelyezett szélerőmű ilyen rövid idő alatt megtérül, amennyiben csak hálózatra csatlakozásról van szó, és nem saját használatról? Ebben a témában hol tudnék több információhoz jutni?

Read More

Megéri szélkereket állítani: mennyibe kerül? Mennyi idő alatt térül meg? Milyen engedély kell rá?

3-4 millió forintért már házi szélerőművet telepíthetünk, majd a megtermelt áramot visszatáplálhatjuk a hálózatba. Szerencsés esetben ingyen kapjuk az áramot. Szeles vidékeken a beruházás akár 3-4 év alatt is megtérülhet.

Read More

Saját magam építenék szélkereket. Milyen méretig és teljesítményig nem kell rá engedély?

Házi szélgenerátor telepítésében gondolkodom. Saját építésű lenne, és nem csatlakozna az áramszolgáltató hálózatára. Az alábbi „hír” miatt azonban kicsit elbizonytalanodtam: http://www.mommo.hu/media/Magyarorszagon_mar_a_szelet_is_eladtak_ Meg tudná nekem mondani, hogy mi a valós helyzet? Mekkora teljesítményig nem kell engedély? Milyen magasságig lehet építeni?

Read More

Házi szélerőművet építenénk. Be kell ezt jelenteni? Kell hozzá engedély?

Új lakást építünk, s szeretnénk egy maximum 5 méter magasságú szélkereket, házi szélerőművet mellé. Milyen hatósági szabályozás van erre? Kell-e engedélyeztetni, s kivel? Milyen terv szükséges a bejelentéshez, engedélyhez?

Read More

Videó: grandiózus magyar világszabadalom: az új szélerőmű forradalmasíthatja a világ megújuló energiatermelését

Dr. Györgyi Viktor kifejlesztette a függőleges tengelyű szélerőművet, ami az alternatív energiatermelés piacát forradalmasíthatja. A professzor a világszabadalmat nem viszi se Amerikába, se Kínába, itthon épít gyárat és kutatóintézetet. EU-s támogatást nem kapott eddig. A gyártás beindításához 50 milliárd forintra van szükség.

Read More

Kövess bennünket