2014. április 04. 20:08

Lehet, hogy mégsem jön a félszocpol?

Korábban több helyen meg is megjelent az az információ, miszerint március 1-től bevezetik a használt lakás vásárlására is felhasználható félszocpol, a beharangozott változások mégsem léptek életbe - írja a Lakásfókusz ingatlanos blog.
2014. április 01. 19:30

Nagyban zajlik az átrendeződés az ingatlanportálok piacán

Az ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t. A portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com üzemelteti- áll a cég közleményében. Mindeközben egyre több vetélytárs is megjelenik, melyek közül az Otthontérkép.hu az egyik legdinamikusabb
2014. április 01. 12:27

Jövőre bevezetik a lakbérféket

Németországban jövőre bevezetik az úgynevezett lakbérféket, amely a kormányzati számítások szerint csaknem egymilliárd euróval csökkenti a lakásbérleti költségeket - írja az MTI.
2014. április 01. 11:40

Ez a legújabb átverés: gagyit sóznak a magyarokra

A forgalomban lévő építőanyagok legalább fele gagyi, rossz minőségű, az adott célra alkalmatlan termék. A javulást az sem segíti, hogy a vásárlók mindenben a legolcsóbbat keresik - írja a Napi.hu.
2014. április 01. 10:31

Eljött az idő – Újra felpörögnek az építkezések Budapesten

Háromévi folyamatos visszaesés után idén először várható növekedés az ingatlanfejlesztésben Magyarországon. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), amely az ágazat legnagyobb vállalatait fogja össze, 2014-ben 152 millió eurónyi beruházásra és 71 ezer négyzetméternyi ingatlan felépítésére számít. Ez értékben 29, alapterületben pedig 41 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest, de még mindig alig haladja meg a 2004-es szintet.
2014. április 01. 0:29

Növekedhet a deflációs kockázat az euróövezetben

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays az európai gazdasági-pénzügyi kilátásokról összeállított, hétfőn ismertetett negyedéves helyzetértékelésében közölte, hogy várakozása szerint a valutaunió alacsony inflációval jellemzett, hosszasan elnyúló időszak előtt áll.
2014. április 01. 0:05

Sok hitelt fizettek vissza, alacsonyabbak a kamatok

Idén februárban a háztartási forint alapú lakáscélú, valamint a szabad felhasználású jelzáloghitelek átlagos hitelköltség-mutatói is csökkentek. A szezonálisan igazított adatok alapján a háztartások által felvett forint lakáscélú és személyi hitelek új szerződéses értékei kismértékben visszaestek - közölte az MNB.
2014. március 31. 19:54

A gyűlölt közműcégek fizethetik a magyar otthonok felújítását

A korábbi tervekkel ellentétben mégis bevezetik a 1,5 százalékos szolgáltatói energiahatékonysági kötelezettségi rendszert, amely 2014-től kötelezi az energiaszolgáltatókat, hogy évi 1,5 százaléknyi megtakarítást érjenek el fogyasztóik között, például a lakásfelújítások támogatásával. Az évente megtakarítandó mennyiség a Zöld Beruházási Rendszer összes megtakarításának nyolcszorosa.
2014. március 31. 19:48

Ennyire lepusztult társasházakban él fél Magyarország

Tartósan lelassult a hazai társasházi és lakásszövetkezeti lakásállomány természetes megújulása az új építkezések számának alacsony szintre történt visszaesése és stagnálása miatt, miközben a meglévő lakásoknak már mintegy fele vár felújításra.
2014. március 31. 1:29

Csúszhat a Széll Kálmán tér felújítása

A BKK meghosszabbította a Széll Kálmán tér átépítésére vonatkozó kivitelezői pályázat határidejét. A lépést azzal indokolták, hogy azt több ajánlattevő is kérte, mondván, a projekt volumenéből és összetettségéből adódóan csak így adhatnak be megalapozott ajánlatot.
2014. március 30. 20:39

Újabb budapesti teret újítanak fel – A Clark Ádám tér van soron

Megkezdődik az I. kerületi Clark Ádám tér rendezése kedden, a megújult teret várhatóan június végén adják át – tájékoztatta a kerületi önkormányzat az MTI-t. A közlemény szerint felújítják, illetve átépítik a térburkolatokat és a zöldfelületeket, ivókutat és automata öntözőberendezést telepítenek, valamint kiépítik a díszvilágítást. A 120 millió forintos beruházást az I. kerület saját forrásból finanszírozza. […]
2014. március 30. 20:39

Mi történt a lomtalanítás rendszerével?

Bár átalakult a lomtalanítás rendszere, a lakosság és a szolgáltatók tájékoztatása hagy kívánnivalót maga után - írja a Népszava.
2014. március 30. 20:39

Egyre többen kötnek lakástakarékot: számuk az 1 millióhoz közelít

Érezhetően megnőtt a lakosság érdeklődése a lakástakarékok iránt - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az OTP Lakástakarék. Ma Magyarországon körülbelül 800 ezer család rendelkezhet lakástakarékkal, ez a szám a várakozások szerint néhány éven belül egymillióra nőhet.
2014. március 30. 20:38

6 millió forintot is kereshetsz ezzel az apró trükkel

Ember legyen a talpán, aki a hazai ingatlanhirdetések között eligazodik. Talán az egyik legfurább példa az átláthatatlan kavalkádra a szaknyelv által csak “duplikációnak” nevezett jelenség, amitől a legtöbb vásárló a falra mászik. Pedig addig, amíg az ingatlanközvetítők egymással versenyeznek, mi a magunk hasznára is fordíthatjuk az idegesítő rendszert. Egy kis nyomozómunkával/odafigyeléssel ugyanis – tárgyalási képességeinktől […]
2014. március 30. 20:38

Biztató jelek a hazai lakáspiacon

Februárban 6 910 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon. Bár korai még idei becslésekbe bocsátkozni, de ha ez a tendencia folytatódni tud, akkor a válságot követő legerősebb forgalmát produkálhatja a piac – derül ki a Duna House friss tranzakciószám becsléséből. Meglepően magas az idei februári adat, amely (a 2012-es végtörlesztési időszakot leszámítva) a válság utáni egyik legerősebb […]
2014. március 30. 20:38

2,5 millió forintot ad ajándékba lakásfelújítóknak az állam

Míg Magyarországon még mindig nincs hír a 2013 decemberében Németh Lászlóné által idén februárra ígért Panel III lakás-felújítási támogatási programról, addig Ausztriában átfogó energetikai felújítási programot hirdettek meg. Az alpesi országban 30 százalék állami támogatást adnak a lakásfelújításokhoz, egy háztartás akár 2,5 millió forintot is kaphat támogatásban. Idén nagyjából 20 ezer osztrák háztartás részesülhet a […]
2014. március 30. 20:38

Így újíthatod fel a lakásod szinte ingyen

Tízből hét magyar család tervez valamilyen felújítást, korszerűsítést az otthonában a következő öt évben – derül ki egy friss felmérésből. Legtöbbjük a konyha, a fürdőszoba felújításával, valamint energetikai korszerűsítéssel, vagy lakásbővítéssel tenné komfortosabbá lakhelyét. A magyar családok jelentős részénél napirenden van az otthonuk korszerűsítése, felújítása – derül ki az OTP Lakástakarék felméréséből. A megkérdezettek 39 […]
2012. december 17. 18:30

Harmadát fizeti az állam a hivatal fenntartásának

Tihany - Hétfőn délelőtt ünnepélyes körülmények között megszületett az első hivatalos együttműködési megállapodás arról, hogy öt balatoni község közösen tart fenn a jövőben hivatalt.
2012. december 17. 18:30

Ékszerboltba törtek be Szombathelyen

Szombathely - Betörtek egy üzletközpontban lévő ékszerboltba a városban - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
2012. december 17. 18:30

Az MSZP 2014-től bevezetné a bizonyítás évét

Veszprém - Kormányra kerülése esetén a Magyar Szocialista Párt 2014-től a felsőoktatásban bevezeti a bizonyítás évét. Az első évben senkinek nem kell majd tandíjat fizetnie felsőoktatási képzésért, hangzott el a veszprémi sajtótájékoztatón.
2012. december 17. 18:30

Választók és kerületek Vasban – szervezkedik az MSZP

Vas megye - Az MSZP-nek a megye több településen is lesz alapszervezete.
2012. december 17. 18:30

Kinevezték a járások vezetőit

Zalaegerszeg - Kinevezték hétfőn a január elsején létrejövő járások vezetőit. Zala megyében többségében jegyzők kerülnek a járások élére, de van köztük egy okmányiroda-vezető és egy földmérő is.
2012. december 17. 18:30

Döntöttek a lakásalap forrásairól

Zalaegerszeg - Termofor kémények cseréjére, a belvárosrehabilitáció folytatására és andráshidai telkek kialakítására is félretett pénzt a lakásalapból a zalaegerszegi önkormányzat.
2012. december 17. 18:30

Kinevezték az új járási hivatalok vezetőit

Vas megye - Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én, hétfőn ünnepélyes keretek között kinevezte a járási hivatalok vezetőit.
2012. december 17. 18:30

Eddig tiltotta a közgyűlés, de most már nem

Zalaegerszeg - Hatályon kívül helyezte nemrég az önkormányzat a tiltott, közösségellenes magatartásokról szóló rendeletét, amely fél évet sem ért meg.